IZDAVANJE PROPUSNICA - DODATNA UPUTA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE PETLOVAC

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku kojom se zabranjuje napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Za kretanje izvan područja mjesta prebivališta i stalnog boravka bit će potrebno izdavanje PROPUSNICA.

Za putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti kod kuće – propusnicu izdaje poslodavac – NE OPĆINA ILI STOŽER!!

Stanovnici koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb – propusnicu dobivaju od izabranog liječnika obiteljske medicine. – NE OPĆINA ILI STOŽER!!

Iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština (nužnim slučajem smatra se i kupnja hrane i hranjenje životinja) – propusnicu izdaje Stožer civilne zaštite Općine Petlovac

Zahtjevi se podnose po prethodno opisanoj proceduri u Obavijesti dostupnoj na internetskim stranicama Općine, OBAVEZNO JEDAN DAN RANIJE kako bi se propusnice mogle izraditi i upisati u evidenciju!

Propusnice će Vam biti dostavljene elektronskim putem ili ih iznimno možete podići sljedeći dan u prostorijama Općini Petlovac.

PODNOSITELJ MOŽE PODNIJETI ISKLJUČIVO JEDAN ZAHTJEV TJEDNO!

Preporuča se da 1 član obitelji obavi nabavku hrane, lijekova i sl. Nemojte se grupirati, jer na taj se način dovodimo u poziciju da se virus COVID-19 širi.

PROPUSNICA VRIJEDI ISKLJUČIVO JEDAN DAN (NA ODREĐENO VRIJEME, duži rok, SAMO IZ OPRAVDANIH RAZLOGA) I SAMO ZA OSOBU NA KOJU GLASI!!!

Osobe kojima su propusnice izdane elektronskim putem propusnice mogu koristiti na način da ih isprintaju ili imaju u elektroničkom obliku ( npr. mobilnom aparatu )

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske preporučuje da se propusnice izdaju elektronskim putem na temelju zahtjeva upućenih elektronskom poštom ili drugim načinom bez socijalnog kontakta, a da se u Stožer civilne zaštite građani obraćaju osobno samo iznimno, ako nikako ne mogu drugačije zatražiti propusnicu.

Propusnice nisu potrebne za kretanje mještana unutar naselja Općine Petlovac.

Mole se građani da pozorno pročitaju tko ima pravu na propusnicu te ako ne zadovoljavaju uvjete, Zahtjev ne šalju. Na taj način se opterećuje sustav te onemogućuje da se propusnica u najkraćem roku izda onome kome stvarno treba.

Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera. Propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji.  Svako kršenje izrečene mjere samoizolacije podložno je sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Molimo Vas za poštivanje ovih uputa te za razumijevanje kako bi se zaštitilo Vaše zdravlje, zdravlje Vaših bližnjih i zdravlje djelatnica i djelatnika općine i članova Stožera.

Također Vas molimo da u Zahtjevu navodite istinite podatke i stvarne razloge za izdavanje propusnice. Stožer civilne zaštite Općine Petlovac zadržava pravo provjeriti točnost podataka iz Zahtjeva i upitnika.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE PETLOVAC

NASELJA OPĆINE PETLOVAC

Petlovac (712 stanovnika)

Baranjsko Petrovo Selo (517 stanovnika)

Novi Bezdan (306 stanovnika)

  • 1
  • 2
  • 3
Traži